Servia – Keistad, een ware achtbaan

Servia ontving op de laatste thuisdag van 2023 de mannen van Keistad uit Amersfoort. Beide teams verloren hun laatste wedstrijd en zijn nu gebrand om te winnen. De positieve energie die heerste binnen het team, werd extra aangewakkerd door de aanwezigheid van al het publiek op de tribune. Zij konden zich extra goed laten horen, door de aanschaf van een aantal toeters en een trommel. Het beloofde een energieke wedstrijd te worden.

Servia start set één met volle overtuiging en raast als een soort stoomwals over de Keientrekkers heen. Het verliep uitstekend, misschien iets te goed. Keistad kwam er volleyballend niet uit en scoorden vrijwel alleen maar door fouten bij de Servianen. Het werd hen ook niet makkelijk gemaakt door de geleverde servicedruk. De eerste set werd ruim gewonnen. 25 – 16 was de eindstand.

Door naar set twee. De mannen zitten er helemaal in en zijn klaar voor een exacte kopie van de vorige set. Na de eerste tien punten te hebben gespeeld, blijkt niets minder waar. Waar in de eerste set vrijwel alles klopte. Loopt het in set twee voor geen meter.  De heren kwamen daarom ook snel op achterstand. Keistad kon wegens het gebrek aan druk en zorgvuldigheid vanuit Servia hun eigen spelletje spelen. Dit leidde uiteindelijk in een verloren set voor Servia. Setstand, 14 – 25.

Helsdingen beleefde zaterdag een ware achtbaan, want de derde set werd weer gedomineerd door de heren van Servia. Alsof de vorige set een besefmoment is geweest, dat het niet allemaal makkelijk en vooral niet vanzelf gaat. De stoomwals genaamd Servia heren 1 keerde weer terug en walste weer over Keistad heen. Daaruit volgde een eindstand nog beter dan set één. 25 – 14.

Om een vijf-setter te voorkomen moest set vier gewonnen worden. En dat is precies waar de zinnen op werden gezet. Set vier werd de eerste set waarin beide teams een gelijkwaardig niveau lieten zien. Waar Servia vocht om de vijfde set niet te spelen, vocht Keistad om precies de tegenovergestelde reden. Het was een ontzettend spannende set, waarin de Vianezen enorm hard moesten werken. Gelukkig niet voor niets. Servia trok aan het langste eind en won de vierde set met 25 – 22. De wedstrijd eindigde in 3 – 1.