Servia Heren 1 met winst de winterstop in

In Soest werd afgelopen zaterdag aangetreden tegen Sovoco Heren 2. In een vermakelijke wedstrijd werd het 0 – 4 voor de Viaanse mannen. Daarmee sluiten de heren 2023 af met in totaal zeven winstpartijen tegenover tweemaal een verlies. Hiermee liggen de mannen nog altijd op koers voor promotie.

Vanwege personele problemen is passer-loper Yme Veenje ingevlogen voor deze wedstrijd. Robert van der Valk speelt voor de gelegenheid op de middenpositie. Servia start de eerste set scherp. Een voorsprong staat al snel op het scoreboard. Ondanks dat Servia de betere partij is, weet Sovoco het gaatje toch weer te dichten. Het gevolg hiervan is dat het aan het einde van de set onnodig spannend gemaakt wordt. Uiteindelijk is het alsnog Servia dat aan het langste eind trekt: 24 – 26.

Set twee lijkt een herhaling van het eerste bedrijf. Servia start wederom goed. Libero Mike Wolken zet een zeer stabiele passlijn neer, waardoor spelverdeler Pim Jenniskens al zijn aanvallers optimaal kan benutten, met als gevolg dat de blokkering van Sovoco het moeilijk heeft. Wederom is een voorsprong het gevolg. Toch zakt Servia aan het einde van de set te ver in, waardoor opnieuw de spanning terugkeert in Sporthal De Bunt in Soest. Servia toont karakter en beslist de set op het 28e punt: 26 – 28.

Dat Servia niet meer van plan is om de spanning opnieuw terug te laten keren in de wedstrijd blijkt in set drie en vier. Servia heeft het betere van het spel. De blokkering staat als een huis, en de verdediging is sterk. Sovoco probeert in de derde set nog aan te zetten, maar komt te laat. In de vierde set is het definitief over en uit voor de mannen uit Soest. Het wordt respectievelijk 22 – 25 en  15 – 25. Servia pakt daarmee de wedstrijd met 4 tegen 0 en mag hierdoor de volle 5 punten bijschrijven op de ranglijst.

De mannen gaan nu de winterstop in. Op zaterdag 13 januari speelt de ploeg thuis in Vianen tegen nummer 7 Switch HS1 om 16:00 uur.