Servia verliest in vijf sets van Odis

Na de 4 – 0 winst van vorige week is het er Servia alles aangelegen de goede vorm door te trekken. In Kortenhoef wordt aangetreden tegen een van de directe concurrenten, Odis Heren 1.  In een gelijk opgaande wedstrijd trekt de thuisploeg aan het langste eind.

Servia start, zoals vaker dit seizoen, wat rommelig aan de eerste set. Aanvallende kansen worden niet direct benut waardoor er achter de feiten aangelopen wordt. Een aantal discutabele arbitraire besluiten brengt Servia van het stuk. Desondanks lopen de mannen constant mee en doen beide teams aan het einde van de set niet veel voor elkaar onder. Met slechts twee punten verschil gaat de eerste set naar Odis: 25 – 23.

De mannen uit Vianen realiseren zich dat ze uit een ander vaatje moeten tappen om het Odis echt lastig te maken. Coach Ralph Sap pept de mannen op wat resulteert in een sterk begin van de tweede set. Al snel loopt Servia door goede servicereeksen uit. Odis houdt de rug echter recht en blijft veel strijd leveren. Beide teams hebben een goede verdedigingslijn staan waardoor er hard gewerkt moet worden voor ieder punt. Het is Servia dat de stand in de wedstrijd weer gelijktrekt: 20 – 25.

Set 3 lijkt op veel fronten een kopie van de eerste. Odis levert het betere van het spel. Servia werkt hard om met een antwoord te komen, maar maakt te veel eigen fouten. Het lukt de ploeg helaas niet meer om langszij te komen, waardoor Odis de voorsprong in de wedstrijd weer terugpakt: 25 – 22.

Het is alles of niets in de vierde set wil Servia de winst nog mee naar huis nemen. In een spannende strijd is het constant stuivertje wisselen. Met vlagen laat Servia weer het spel zien waar het goed in is. Het één-tweetje tussen spelverdeler Martin Zwaan en Man of the Match Bart de Groot wordt veelvuldig gebruikt. Dit in combinatie met een sterke passing van libero Mike Wolken resulteert in setwinst voor Servia na een spannend slot: 25 – 27.

Met een stand van 2 – 2 in sets moet de vijfde set uitsluitsel gaan bieden. Servia gaat voortvarend van start en creëert snel een voorsprong van 4 punten. Daarna blijkt helaas toch dat de tank in het Viaanse team leeg is. Odis heeft meer te bieden en kantelt de set naar zich toe. Een inhaalslag wordt niet meer gemaakt, waardoor Odis de set en daarmee de wedstrijd wint: 15 – 10.

Ondanks het verlies voor Servia, zijn er toch 2 punten verdiend voor op de ranglijst. Servia staat momenteel 4e en heeft nog altijd een wedstrijd minder gespeeld dan de teams hoger op de ranglijst. Zaterdag 25 november spelen de mannen om 16:00 uur de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar tegen nummer 9 AVV Keistad HS 3.