Volleybaldingen.nl/ Servia HS1 gaat onderuit in Woerden

De wedstrijden van Servia HS1 na de herstart van het seizoen liepen voor alsnog voortvarend. Een winst in 5 sets tegen Limac na 2 matchpoints tegen en een duidelijke overwinning tegen de nummer 3 van de ranglijst Gemini Kangeroes. Deze zaterdag mocht het team aantreden tegen BPA VTC Woerden HS1, de nummer 10 van de ranglijst. Helaas wegens blessure van spelverdeler Pim Jenniskens en afwezigheid van spelverdeler Wayne Hol, werd er niet afgereisd naar Woerden met een ideale selectie. Passer loper Kelvin Wolken neemt tijdelijk de rol van spelverdeler op zich.

De wedstrijd begint moeizaam voor Servia HS1, waarbij er direct een achterstand van 5 punten opgelopen wordt bij een stand van 10-5. Het team begint dan wat beter te draaien met de vrij nieuwe situatie met Kelvin Wolken als spelverdeler. De achterstand wordt al ingelopen bij 13-13. Rik Meuleman wordt gezocht met de service, maar hij weet zich goede staande te houden in de service-pass. Na een spannend einde van de set, eindigt deze toch in verlies (25-23).

In de tweede set is het juist Servia die een voorsprong creëert van 5-10. VTC Woerden komt nog langs zij, maar Servia blijft allert. Sjoerd Hendriks weet met zijn service de tegenstander enkele keren naar te verrassen, waardoor de heren voorsprong behouden en setwinst binnenhalen (19-25). In set 3, weten beide teams niet het beste spel neer te zetten, maar VTC Woerden weet een gaatje te slaan van 4 punten. Helaas weet Servia gedurende de rest van de set het gaatje niet meer te dichten (25-22). Tijdens de setwissel wordt nog eens aangehaald dat de wedstrijd nog niet verloren is, een 2-3 winst is nog altijd mogelijk.