Servia JA1 wint vermakelijke wedstrijd!

De jongens van Servia zijn klaar voor de tweede wedstrijd in de hoofdklasse. De tegenstander is Dosko, de zelfde tegenstander als vorige week. Toen verloor Servia met 3-1. Kunnen ze thuis nu een beter resultaat halen?

In de eerste set gaan de teams gelijk op. Je merkt dat Servia beter in hun spel zit dan vorige week en het kan goed meedraaien. Ondanks dat nog niet alles optimaal draait, worden er wel goede dingen laten zien. Er ontstaan op deze manier leuke rally’s. Aan het einde van de set loopt Dosko uit en wint het de eerste set. Het wordt 20-25.

Ondanks dat Servia de eerste set verloor, gaan ze met vol goede moed de tweede set in. Het is een erg sterke set van Servia. Er zijn goede servicereeksen, aanvallen en passes te zien. Ook het blok van de jongens is erg sterk. Om het feest compleet te maken wordt de set winnend afgesloten. Na een erg spannende slotfase eindigt de set in 25-23 voor Servia.

In de derde set houdt Servia hun goede spel vast en begint het sterker dan Dosko. Er wordt dan ook een voorsprong uitgebouwd. Deze wordt even later weer weggeven waardoor er opnieuw een spannende slotfase ontstaat. Maar wederom wordt een goede set beloont in het voordeel van Servia. Ze winnen ook deze set en pakken de 2-1 voorsprong in de wedstrijd. De set eindigt in 27-25.

In de vierde set kan Servia de wedstrijd afmaken en met de winst er vandoor gaan. Dat lukt nog niet. Ondanks een gelijk begin loopt Dosko aan het einde van de set net te ver uit en pakt het de vierde set. Het wordt 20-25.

Een 2-2 gelijkspel betekend dat er een beslissende set tot de 15 gespeeld gaat worden. Natuurlijk zijn de jongens van Servia gebrand om te winnen. Dat merkte je ook in hun spel. Het was sterk en het wist daarmee Dosko te ontmantelen. De hele set weet Servia de voorsprong vast de houden. De wedstrijd wordt volledig in de style van de jongens afgemaakt door “op zijn tenen” te blokkeren en met een killblock de wedstrijd te winnen. De set eindigt in 15-8 en zo is de 3-2 overwinning een feit.