Servia JA1 pakt eerste punt in hoofdklasse

Voor de jongens van Servia JA1 begint de zaterdag om 8:00 op de parkeerplaats bij de sporthal. Er wordt namelijk gespeeld in Stolwijk om 9:30. De tegenstander is Dosko. De, voor deze wedstrijd, trainer-loze jongens van JA1 maken vandaag hun debuut in hoofdklasse! 

Na promotie naar de hoofdklasse zal het niveau van de tegenstander hoger liggen. In de eerste set is het even wennen aan elkaar. Dat geldt voor beide teams. Het gaat dan ook gelijk op. Later loopt Dosko uit en komen de jongens van Servia er steeds minder aan te pas. De set eindigt in winst voor Dosko. Het wordt 25-14.

In de tweede set neemt Dosko meteen de overhand. Bij Servia ligt de pass niet goed en ook op de service worden veel punten verloren.  De set is dan ook snel beslist. Dosko pakt ook deze set. Het wordt 25-11.

Set 3 is een kopie van de tweede set. De fouten uit de vorige set zijn er nog niet uit. Ook hier loopt Dosko dan weer snel uit. De set eindigt in 25-16 en Dosko komt met 3-0 voor te staan. 

De laatste set betreed Servia met een open blik. De jongens hebben plezier en pakken ook hun punten mee. Het grootste deel van de set heeft Servia de voorsprong. Dosko volgt kort daarop met steeds ongeveer 2 punten daar achter. Ook is dit de set waarin eindelijk de eerste Service reeks komt van Servia. Ook hiermee worden weer de benodigde punten binnengehaald om uiteindelijk toch nog een punt mee naar huis te nemen. De set eindigt in 21-25. 

Zo is het eerste punt in de hoofdklasse binnen. Ondanks het verlies is dit voor Servia een prima resultaat. 

Mocht u na het lezen balen dat u de wedstrijd gemist heeft. Niet getreurd. Aankomende zaterdag komt Dosko namelijk langs in Vianen. Om 11:30 begint de wedstrijd. U bent natuurlijk van harte welkom.