Glansrijk debuut van volleybaldingen.nl / Servia heren 1 in de 1e divisie

6 maart speelde dit team zijn laatste wedstrijd in de 2e divisie. Tijdens de Corona break werd duidelijk dat het team volgend seizoen in de 1e divisie uit mocht komen. Spelverdeler Martin Zwaan heeft na lang dienstverband in de zomer toch afscheid genomen van Servia heren 1. Deze plek is opgevuld door Pim Jenniskens. Daarnaast is het team aangevuld met libero Kelvin Wolken en diagonaal Vincent de Bie. Half augustus zijn de mannen van volleybaldingen.nl / Servia heren 1 weer de zaal in. Tijdens de oefenreeks werd langzaamaan het benodigde niveau aangetikt. Yme Veenje zorgde ervoor dat de teamsfeer op peil is met een zeer gewaardeerd teamweekend.

Het seizoen startte voor dit team met de verste uitwedstrijd in Linne tegen het zeer ambitieuze Numidia/vcLimac. Dit team heeft de meeste oranje ervaring lopen binnen de hele Nederlandse volleybalcompetitie. De wedstrijd moest helaas gestart met libero Kelvin Wolk op de bank en Yme Veenje als vervangend libero in het veld. Het team ging goed uit de startblokken en kon goed mee komen. Vooral het slagenarsenaal van Rik Meuleman bracht het teams de winst in de 1e set (21-25).

Sterke service series van Numidia/vcLimac heren 1 bracht dat volleybaldingen.nl / Servia heren 1 niet goed in de 2e set kwam. Hierdoor ging deze set helaas verloren (25-20).

Aangezwengeld door coachingstaff Michiel de Ruijter en Kees van Wijngaarden, herpakte het team zich in de 3e set. Middenmannen Jan Peter Kok en Lars Oostrom wisten goed te scoren op het midden. Een 5e set was nu minimaal afgedwongen (23-25).

De start van de 4e set was furieus. De tegenstander probeer met wissels het tij te keren, maar dat mocht helaas niet baten. Johan Beijen maakte met zijn laatste aanval de winst definitief (25-18). Volleybaldingen.nl / Servia heren 1 mocht met deze 1-3 winst hun eerste 4 punten in de 1e divisie mee naar huis nemen.

Volgende week zaterdag mag volleybaldingen.nl / Servia HS1 om 16:45 aantreden in de eigen hal, sportcentrum Helsdingen in Vianen, tegen EMD-Tooling HS1.