Thuisverlies voor Servia heren

Na de mooie 4-0 overwinning vorige week in IJsselstein was de sfeer goed bij de mannen van Servia. Deze week stond de wedstrijd tegen VCN heren 2 op het programma. Een team waar de afgelopen jaren nog nooit van gewonnen is. Er werd gestart met dezelfde opstelling als vorige week. De start van de wedstrijd was niet verkeerd. De gehele set waren de teams aan elkaar gewaagd. Richting het einde van de set had Servia een kleine voorsprong. Servia kwam zelfs op setpoint. Dit punt werd niet gemaakt. Vervolgens benutte VCN wel een volgend setpoint (25-27).
Met goede moet werd de 2 e set begonnen. VCN ging beter spelen. Vooral verdedigend stonden ze erg goed te spelen. Gedurende de set werd de achterstand op VCN groter. Coach Michiel de Ruijter begon te wisselen. Martin Zwaan kwam op de plek van Wayne Hol en Jan Peter Kok kwam op de plek van Sjoerd Hendriks. Al snel was de achterstand gedicht en stond er een stand van 17-17 op de borden. Daarna zette VCN weer aan en werd de set door hun winnend afgesloten (20-25).
Over de 3 e set kunnen we kort zijn. Servia kwam niet onder de druk van VCN uit. Deze set was Servia kansloos (14-25).
In het begin van de 4 e set pakte Servia een voorsprong. Deze kon Servia een tijd vasthouden. Servia begon te geloven in een setwinst. Aan het einde van de set ging het toch nog mis en verloor de set met 23-25. Een 0-4 stond op de borden. Door dit verlies doet Servia weer een stapje terug in de competitiestand. Het team staat nu op de 4 e plaats. Donderdag 13 februari wordt in Helsdingen de wedstrijd tegen RVV gespeeld.