Belangrijke overwinning voor Dames 1

Op zaterdag 8 februari speelde het eerste damesteam van Servia thuis tegen de dames van Tovo, uit Lunetten. De twee teams staan niet ver van elkaar af en spelen allebei nog  mee voor een mogelijk kampioenschap. Het was dus belangrijk om zoveel mogelijk punten binnen te halen deze wedstrijd.
De eerste set begon erg stek. De dames van Servia speelde overtuigend en door een aantal goede service series wisten ze een dikke voorsprong op de dames uit Lunetten te pakken. Helaas sloeg het roer direct om zodra Tovo in het spel mee wist te komen. Door veel eigen fouten en door sterk spel aan de andere kant van het net wist Tovo niet alleen de achterstand in te halen, maar ook de eerste set te winnen met 21-25.
De tweede set begon opnieuw met een voorsprong aan de kant van Servia. Helaas werden er opnieuw veel eigen fouten gemaakt, en ondanks een aantal goede acties liep de set niet lekker. Er werd hard gevochten, maar het mocht niet baten. Door een aantal wissels begon het spel gelukkig weer te lopen. De wil om de set toch nog te winnen zat er goed in en de Viaanse dames wisten de set te winnen met 27-25.
Na de lange strijd die in de tweede set gevochten werd leek de derde set een eitje. Opnieuw stond Servia na een aantal sterke service series goed voor, maar deze set zouden de dames zicht niet laten inpakken door de tegenstander. Door sterk in haar eigen spel te blijven, wisten de dames deze set gemakkelijk te winnen met 25-9.
De vierde, en daarmee ook laatste set van de wedstrijd begon anders dan de anderen. Al snel liep Servia tegen een achterstand aan. De dames van Tovo wilden natuurlijk ook graag die punten mee naar huis nemen en begonnen weer hard terug te vechten. Gelukkig wist Servia de achterstand in te houden door weer haar eigen spel te spelen en sterk te blijven in de service. Bij een voorsprong van 23-15 leek de set bijna gewonnen te zijn, maar de dames van Tovo gaven niet zomaar op. Uiteindelijk is de set gewonnen door de Viaanse dames. Met een stand van 25-20 zorgt dit ervoor dat Servia weer een stapje dichterbij de top is.
Enne… Taart! Want wanneer de dames van Servia een tegenstander onder de 10 punten weten te houden in een set, trakteert middenspeelster Thirza op taart!