Uitoverwinning voor Servia Heren 1

Na een weekend rust stond de wedstrijd tegen Vives Heren 1 in IJsselstein op het programma. In het vrije weekend is Servia gedaald van de 2 e plaats naar de 6 e plaats. De verschillen in de top zijn minimaal. Eerder het seizoen heeft Servia 3-1 gewonnen van Vives. Dit ging toen alles behalve
eenvoudig. Met spelverdeler Wayne Hol werd de wedstrijd begonnen. De eerste set was lang spannend. Beide teams speelden goed en lieten geen ruimte om uit te lopen. Pas aan het einde lukte het Servia om een gaatje te slaan en werd de set gewonnen (22-25).
Het begin van de 2 e set was voor Vives. Servia miste een aantal kansen. Halverwege de set begon Servia beter te serveren en liep daardoor weer in. De teams gaven weinig weg. Invaller Jan Peter Kok zette Servia op setpoint. Deze werd uiteindelijk gemaakt door Servia. Een 0-2 sets voorsprong voor
Servia was een feit (22-25). In de 3 e set gingen beide teams wederom lang gelijk op. Aan het einde maakte Vives een aantal persoonlijke fouten. Ook deze set werd door Servia gewonnen (22-25).
In de spannende competitie is elk punt belangrijk. Daardoor was Servia er gebrand op om de laatste set ook winnend af te sluiten. Aan het begin van de set liepen beide teams gelijk op. Halverwege de set was de weerstand van Vives gebroken en werd de set door een sterke serviceserie van Michiel de Haan eenvoudig gewonnen (15-25). Een 0-4 overwinning is een feit.
Door deze overwinning stijgen de mannen van Servia, met een wedstrijd minder dan de rest, naar plek 3 in de 2 e divisie. Volgende week wordt de competitie vervolgd in Vianen. De tegenstander is VCN heren 2. De wedstrijd start om 16:45.