Helaas verlies voor Servia Dames 1

Afgelopen zaterdag stond er weer een uitwedstrijd op het programma van Servia Dames 1, dit keer tegen Jupiter DS 2 in Oudewater. Nadat de dames de week daarvoor thuis met 4-0 hadden gewonnen en op deze manier geen punten verloren ten opzichte van de koploper, Vives DS 4, waren ze gebrand om nogmaals 5 punten mee naar huis te nemen. Toch begon het team matig aan de wedstrijd. Er werden te veel persoonlijke fouten gemaakt, waardoor Jupiter het spel kon bepalen. De dames liepen een achterstand op en wisten dat hun spel beter kon en moest om de set
binnen te halen. Ze vochten na een time-out nog terug tot 20-18, maar helaas was Jupiter toch sterker en won het team de set met 25-20.

Ook de tweede set kwam Jupiter in een flow waar Dames 1 niet tegen op kon. Deze set kwamen ze op een achterstand door een aantal sterke servicereeksen van de dames van Jupiter. Er werd matig gepasst en ook het afmaken van de rally leek niet te lukken. De set werd beslist door Jupiter met 25-14. Dan maar hard werken en zien waar het schip strand. Dit was het motto tijdens de 3 e set en dat werkte.

Het team begon goed en scoorde een aantal punten met de service, een sterk wapen dan Dames 1. Hierdoor volgde ook de rest Er werd goed gepasst, en daardoor konden de aanvallers goed bediend worden. De dames speelden hun eigen spel en daarmee werd de set met 16-25 binnengehaald. Het stond nu 2-1 in sets, een vijfsetter moest het dus worden, maar dan moest eerst de 4 e set binnengehaald worden. Het ging deze set lang gelijk op en er werd hard gewerkt door de dames. Met een beetje ongeluk aan de kant van Servia kwam uiteindelijk Jupiter op matchpoint. Jupiter serveerde fout en het stond 24-24. Helaas trok dit keer weer Jupiter aan het langste eind en haalde het team de set met 26-24 binnen. De eerstvolgende wedstrijd voor Servia Dames 1 is op vrijdag
31 januari tegen Bevoc Dames 1, een team wat met twee wedstrijden meer gespeeld op de 1 e plek staat.