Goed begin van het nieuwe jaar voor Servia Dames 1


Afgelopen zaterdag mocht Servia Dames 1 het bij een thuiswedstrijd opnemen tegen Boni Dames 3. Boni stond twee plekken onder Servia in de ranglijst. Servia begon de wedstrijd sterk. Mede dankzij goede servicereeksen van o.a. Ilse Peek en Stefanie van Vliet kreeg Boni geen kans om in de wedstrijd te komen. Zo bouwden de dames van Servia een
grote voorsprong op en eindigde de set met 25-12.
In het begin van de tweede set gingen de twee teams gelijk op. Er waren een aantal lange rally’s en deze wist Servia telkens weer naar zich toe te trekken. Desondanks lieten de dames van Servia een slordiger spel zien met minder communicatie dan in de eerste set. Wel bleven ze boven Boni
uitsteken en wonnen ze de set met 25-20.

De volgende set begon met twee frisse speelsters: Thirza Blankenstijn en Bente van Oosterom. Zij kregen de opdracht om meer energie in het veld te brengen. Dit wierp meteen zijn vruchten af, want de dames van Servia begonnen de set met een flinke voorsprong die zich uitbreidde tot 13-4. Boni wist zich geen raad met de sterke service. Na een kort moment waarin de dames wat minder mooi spel lieten zien, herpakten ze zich en de set eindigde met 25-18.
Alhoewel de winst al binnengesleept was, ging Servia voor de volledige vijf punten. De laatste set was weer eenzelfde set als de derde waarbij Servia direct de voorspong wist te pakken en deze set vervolgens ook mooi en overtuigend uit wisten te spelen. Met een setstand van 25-18 is de wedstrijd
overtuigend met 4-0 gewonnen door Servia. Deze vijf punten kunnen de dames goed gebruiken! Servia draait momenteel namelijk mee voor de
koppositie en de teams liggen dicht bij elkaar. Op 18 januari om 17:00 uur mag Servia aantreden tegen Jupiter Dames 2 in Oudewater.