Winst voor Servia DS 1 in Gouda

Afgelopen vrijdag stond de wedstrijd Servylo DS 2 tegen Servia DS 1 gepland. De dames reisden af naar Gouda en om 21:15 startte de wedstrijd. Servia begon rommelig. Dit kwam omdat de tegenstander zelf erg aan het rommelen was en DS 1 de rust niet konden bewaren om haar eigen spelletje te spelen. Ze probeerden de opgelopen achterstand van ongeveer 4punten in te halen, maar dit lukte maar niet. De pass en daarmee de rest van het spel hadden de dames niet onder controle. Op het eind leken ze nog een eindspurt te maken met een servicereeks van Thirza Blankenstijn, maar de achterstand was net te groot. Servia verloor de eerste set met 25-23. De tweede set begonnen de dames vol strijdlust. Er kwam meer pit en tegelijkertijd ook meer rust in het spel. Dit resulteerde in duidelijkheid en betere passes, waardoor de aanvallers goed hun werk konden doen. Servylo, die de eerste set veel van de grond afhaalde, was het even kwijt en Servia won deze set met 10-25. De derde set kwamen er een aantal nieuwe spelers in en ook deze konden de goede servicedruk van de tweede set doorzetten. Deze set was vergelijkbaar met de tweede set en de dames wonnen weer met 10-25. De laatste set was het lastig om de concentratie en duidelijkheid in het achterveld te behouden. Servia begon weer mee te rommelen met de tegenstander en verloor een paar lange rally’s. Gelukkig wisten ze door een aantal goede servicereeksen van onder andere Yvon Verburg en aanvallen van Stefanie van Vliet een voorsprong te behouden en werd ook de laatste set gewonnen, met 17-25. Het was jammer van de eerste set, maar gelukkig hadden de dames zich daarna goed herpakt, wat resulteerde in een 1-3 winst.