Revanche voor dames 1

Afgelopen zaterdag mocht Dames 1 weer aan de bak tegen USV Protos Dames 6. Dit team was bij de dames al bekend. Zij speelden 26 oktober namelijk tegen elkaar en deze wedstrijd eindigde in een 2-3 verlies. Het was dus tijd voor revange.
De eerste set begon sterk. Spelverdeler Mariska van de Wiel werd goed aangespeeld en dit leidde tot een sterke aanval. Ook de servicedruk was aanwezig waardoor de dames van Protos niet in hun spel konden komen. Later in de set zwakte Servia af, maar wist de voorsprong te behouden. Dit resulteerde in het winnen van de set (25-21).
In de tweede set was er veel onduidelijkheid binnen de rallypass, wat zorgde voor chaotisch spel. Later werd dit goed herstelt, waardoor het mooie volleybal weer terug begon te komen. Servia scoorde veel punten met o.a. de aanvalskracht van Stefanie van Vliet. Uiteindelijk wonnen de dames van Servia de set (25-21).
De derde set was praktisch een kopie van de tweede, met veel aanvalskracht van de middenaanvallers Ilse Peek en Yvonne Verburg. Dat resulteerde in een eindstand van 25-18.
Desondanks de winst van de wedstrijd al binnen was, waren de dames gebrand om de volledige vijf punten binnen te slepen. Door o.a. de mooie servicereeks van Mariska van de Wiel wisten de dames een mooie voorsprong op te bouwen. Deze voorsprong werd gelukkig niet gebruikt als buffer. USV Protos wist namelijk niks te beginnen tegen het mooie spel van Servia. Deze set eindigde in een zeer overtuigende winst voor Servia (25-10). Hiermee eindigde de wedstrijd met een 4-0 winst voor thuisspelend Servia Dames 1!
Aankomende vrijdag mag Servia dames 1 weer aan de bak tegen Servylo in Gouda. De wedstrijd begint om 21:15 uur.