Servia dames winnen 3-2

Vrijdagavond 1 november speelde het eerste damesteam van Servia uit in Lunetten tegen Tovo. Een spannende wedstrijd tussen de destijdse nummer 3 en nummer 4. Gelukkig begon de eerste set direct al sterk. Door rust in de pass kon setter Sarah Peek haar aanvalsters goed bedienen, die vervolgens vrijwel direct een punt konden scoren. De eerste set werd dan ook met 12-25 gewonnen door Servia.

Helaas liep de pass in de tweede set wat stroever en wist het derde damesteam van Tovo meer en meer puntjes te sprokkelen. Jammer genoeg kwam dit ook vaak door eigen fouten van Servia. Ondanks een aantal goede service series van onder andere Yvonne Verburg kon Servia Dames 1 zich niet meer terugvechten naar een setwinst. Tovo won de set met 25-22.

De verde set begon met een iets andere opstelling. Met drie wissels moest de wedstrijd weer omgedraaid worden, terug naar het spel van de eerste set. Na een kleine achterstand wisten de dames zich weer terug te spelen naar een gelijk oplopende stand, maar ook deze keer was het niet genoeg en won Tovo de set met 25-21.

Na weer een aantal wissels in het begin van de vierde set probeerde Dames 1 het nog een keer. Door hard te vechten en te gaan voor elke bal lukte het om de vierde set te winnen met 21-25. Een vijfde set dus.

Met de speelsters die in de vierde set waren geëindigd begon de vijfde set. Na opnieuw een aardige achterstand wist Servia zich terug te vechten naar een gelijkstand door een aantal sterke service series en een betere communicatie in het veld. De set was ontzettend spannend, maar werd uiteindelijk toch met 13-15 door de Viaanse dames gewonnen. Een spannende wedstrijd, met gelukkig een zeer positief einde.

Zaterdag 9 november mag Servia Dames 1 weer thuis aan de bak. Ditmaal opnieuw tegen de dames van Protos, om 12:30.