Sterk terugkomend Servia trekt aan kortste eind

Afgelopen zaterdag mocht Servia Dames 1 het in Utrecht opnemen tegen USV Protos Dames 6. Helaas hebben de dames uit Vianen na een lange en spannende eindstrijd de 5eset geen winst weten te behalen (2-3)

De wedstrijd begon Protos sterk met een hoge service druk. Deze druk zorgde ervoor dat de servicepass niet onder controle kwam bij Servia, waardoor er geen maximale aanvalsdruk uitgeoefend kon worden op Protos. De set is uiteindelijk verloren (25-16).

De tweede set vol goede moed weer begonnen, ook deze is tevergeefs verloren door een sterke service vanuit Protos waardoor ook deze set Servia de service pass moeilijk onder controle kon krijgen. Aan het eind van de set kwam er wel een stijgende lijn in de prestatie van de dames. Helaas is deze set afgesloten met een verlies (25-19).

De derde set begon Servia direct sterk. Na een hoge service druk, waaronder een lange service-serie van Stefanie van Vliet was Servia weer helemaal terug in de wedstrijd. Deze set was Servia duidelijk het sterkere team wat resulteerde in een setwinst (14-25). Servia zat ook de volgende set weer goed in de wedstrijd. Waarbij Spelverdeler Mariska van de Wiel de aanvallers goed wist te bedienen die daar vervolgens mooie punten van wisten te maken. Ook deze set resulteerde in een winst (21-25).

De vijfde set begon Servia direct sterk, met een goede voorsprong bij de kantwisseling. Echter begon Protos zich terug te vechten in de wedstrijd waarbij het een spannende eindstrijd werd. Na een paar wisselingen van matchpoints trekt Servia uiteindelijk aan het kortste eind (17-15).

De volgende wedstrijd van Servia dames 1 staat gepland op vrijdag 1 november, er wordt dan om 19:30 gespeeld tegen het 3e dames team van TOVO in Lunetten, Utrecht.