Servia Heren 1 wint derby

Op 19 oktober stond de thuiswedstrijd tegen de buren uit IJsselstein op het programma. Vorig seizoen zijn de beide wedstrijden in 3-2 geëindigd. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Met Martijn Visser uit het 2e herenteam op de plek van de afwezige Dwight Hol werd er gestart. Ook Sjoerd Hendriks is weer fit genoeg om te starten. De eerste set was het niveau wat de mannen van Servia brachten niet goed genoeg. Door teveel service- en aanvalsfouten ging de set eenvoudig naar Vives (25-18).

De tweede set werd er beter gestart. Het lukte Vives echter weer om een aantal punten uit te lopen. Halverwege de set kwam Yme Veenje in de plek van Martin Zwaan. Het lukte om de achterstand goed te maken en als eerste op setpoint te komen. Dit setpoint werd direct gemaakt door Servia waardoor de stand weer gelijk was.

De derde en vierde set zijn bijna identiek verlopen. Gedurende de set geven de beide teams weinig aan elkaar toe. Met name het goede spel van Rik Meuleman valt op. Met zijn service maakt hij het Vives moeilijk en aan het net is hij aanvallendbelangrijk. Beide sets worden door Servia winnend afgesloten (25-23 en 25-22). Een 3-1 overwinning is een feit. Het is geen eenvoudige wedstrijd geweest. Er valt nog genoeg te verbeteren in het spel.

In verband met de vakantieperiode staat er volgende week geen wedstrijd op het schema. De volgende wedstrijd staat op 2 november gepland. Er wordt dan om 14:15 in Capelle aan den IJssel gespeeld tegen het 2e herenteam van VCN.