Winst voor servia dames 1

Afgelopen zaterdag mocht Servia Dames 1 aantreden tegen Bevoc DS1 in eigen huis. Na een mindere wedstrijd tegen Vives, hadden de dames vandaag iets goed te maken. Met een 3-2 winst zijn de dames een stap dichter bij het einddoel: het kampioenschap.

Servia startte sterk in de eerste set. Spelverdeler Mariska van de Wiel werd goed aangespeeld en kon haar aanvallers makkelijk bedienen. Dit resulteerde in een mooie setwinst (25-17).

De tweede set lukte het Servia niet om door de verdediging van Bevoc te breken (19-25).

Set drie was volledig in handen van Servia. Mede dankzij de frisse wind van spelverder Sarah Peek en diagonaal Nienke Hendriks was de winst snel behaald (25-15).

Servia was het ritme kwijt in set vier. De 8-0 achterstand werd niet meer ingehaald, ondanks een flinke inhaalslag aan het einde van de set. Bij een achterstand van 20-11 werd spelverdeler Mariska weer ingebracht. Servia herpakte zich in haar spel, ondanks dat de achterstand niet meer in te halen was (17-25).

Door de positieve energie het einde van set vier, startte Servia met lef aan set vijf. Met een goede servicereeks van Lisanne van Verseveld en Yvonne Verburg, gaf Servia de voorsprong niet meer weg (15-10).

Aanstaande maandag staat opnieuw Bevoc op het programma. Ditmaal een bekerwedstrijd om 19.45 uur, weer in eigen  huis.