Servia H1 wint in vijfsetter van US H1

Zaterdag 12 oktober stond de wedstrijd tegen US H1 in Amsterdam op het programma. Servia start zeer sterk in de eerste set. Al vroeg in de set staat er een voorsprong op het scorebord. Helaas kunnen de mannen uit Vianen dit sterke spel niet volhouden en komt US dichterbij. Richting het einde van de set is Servia aanvallend niet beslissend genoeg. De set gaat uiteindelijk met 25-22 naar US.

Set twee start Servia in dezelfde opstelling. De Viaanse mannen weten vanaf het begin in deze set een hogere druk in de service te leggen. Passer-loper Rik Meuleman zorgt voor een goede servicereeks en enkele fraaie aanvallende acties. Servia wint de set met 21-25. Na een inzakking van Servia in de derde set (25-14 voor US) start Yme Veenje als spelverdeler in de vierde set. Dit brengt nieuwe energie in het veld en resulteert in zorgvuldig spel met veel sterke individuele- en teamacties. Halverwege de set wordt een goede voorsprong genomen door meerdere servicereeksen. De set gaat met 16-25 naar Servia.

Dan volgt de beslissende vijfde set, deze gaat lang gelijk op. Op 9-10 weet Johan Beijen met zijn sprongservice een ace te scoren wat een klein gaatje slaat tussen Servia en US. Dit blijkt voldoende om de set met 12-15 binnen te halen. Servia wint de uitwedstrijd in Amsterdam met 2-3.

De volgende wedstrijd vind plaats op zaterdag 19 oktober, dan spelen de mannen van Servia thuis in Sporthal Helsdingen tegen Vives H1 om 16:45.