Onnodig verlies voor Servia Heren 1

Op zaterdag 28 september stond de 2e wedstrijd van het seizoen 2019-2020 op het programma. Er werd gespeeld in Haarlem tegen Spaarnestad Heren 1. Vorig seizoen hadden de mannen van Servia geen enkele kans en werd er met 4-0 verloren.

De eerste set werd er goed gestart. Vanaf het begin was de servicedruk goed. Door een sterke serie van Spaarnestad ging de score gelijk op. Aan het einde van de set kon Servia het verschil maken en sloot deze set winnend af (27-25)

De tweede en derde set zijn redelijk hetzelfde. Spaarnestad gaat beter spelen en komt eenvoudiger tot scoren. De mannen van Servia maken te veel eigen fouten en verliezen beide sets(25-20 en 25-19).

Dan de vierde set. Er wordt gestart in een gewijzigde opstelling. Yme Veenje vervangt Rik Meuleman en valt goed in. Yme Veenje brengt vooral aanvallend nieuw elan. Vanaf het begin wordt er een verschil gemaakt en dit wordt ook niet meer weggegeven (25-21).

De vijfde set zal uitsluitsel moeten geven wie er met de winst naar huis gaat. Servia heeft al snel een voorsprong van 2 punten. Richting het einde van de set verliezen de mannen van Servia de grip op de set en verliezen alsnog de wedstrijd. Het gevoel overheerst dat er te veel eigen fouten zijn gemaakt en er meer in had gezet. Positief is de rol van libero Dwight Hol. Hij speelt een goede wedstrijd.

Zaterdag 5 oktober wordt er weer gespeeld in Vianen. De tegenstander is VTC Woerden. De wedstrijd zal om 16:45 starten.