Servia heren 1 sluit seizoen winnend af


In de laatste wedstrijd van Servia staat er niets meer op het spel. Zowel bij winst als verlies tegen Gemini-Kangoeroes zijn de mannen verzekerd van een keurige 8e plaats en is behoud in de tweede divisie een feit. Wel bijzonder aan de wedstrijd is het afscheid van een aantal bepalende heren voor het eerste herenteam.

Overtuigende start
De heren willen er in het kader van het afscheid en als dank voor de support van het publiek, gedurende het hele seizoen, een mooie wedstrijd van maken. Dat uit zich in een flitsende start, waarin veel servicedruk wordt uitgeoefend op de heren van Gemini-Kangoeroes. Gemini kan ook niet meer promoveren of degraderen en lijkt het wel best te vinden. Met veel gemak neemt Servia een voorsprong die niet meer uit handen wordt gegeven. Dit zet zich voort in de tweede set, maar het lukt de Viaanse heren niet om dit vol te houden. De passing verzwakt en aanvallend lukt het minder goed om het blok te passeren. Aan het einde van de set neemt de spanning dan ook toe, als beide ploegen op gelijke hoogte staan. Servia weet echter op setpunt met een belangrijk blok alsnog de set naar zich toe te trekken.

De derde set lukt het de mannen van Servia niet om indruk te maken. De passing blijft slordig en ook aanvallend worden er te veel fouten gemaakt. Dit resulteert in een snel verlies van de set.

Afscheid met winst
In de vierde set herpakt Servia zich en blijft het lange tijd gelijk oplopen met de mannen uit Voorschoten. Bij een stand van 21-21 wordt diagonaal aanvaller Bart de Groot met een publiekswissel bedankt voor zijn lange staat van dienst. De set wordt vervolgens keurig binnen gehaald door de mannen van Servia en is er ook aandacht voor de twee andere vertrekkende heren. Coach Mark Meuleman neemt na 3 jaar, waaronder het jaar van de historische promotie naar de tweede divisie, afscheid van Servia heren 1. Daarnaast neemt ook Kees van Wijngaarden, de oud-coach die de heren dit jaar voorzag van de benodigde analyses, afscheid van de mannen.

Volgend jaar speelt Servia heren 1 opnieuw in de tweede divisie, dat belooft dus weer een hoop mooie wedstrijden. We bedanken iedereen die ons in het afgelopen jaar heeft gesteund en hopen jullie volgend jaar opnieuw te verwelkomen in de sporthal!