Servia verliest nipt van US


Nu Servia niet meer strijdt om promotie en degradatie is het vizier van de mannen verschoven naar het maximaal haalbare: de vierde plaats. In een duel tegen directe concurrent US liggen er kansen om een plaats te stijgen op de ranglijst. 

Ondanks een wat rommelig begin komt Servia al snel in het eigen spel. Met veel servicedruk van Johan Beijen nemen de Viaanse heren een comfortabele voorsprong die, ook na aandringen van US, niet meer wordt weggegeven, 23-25. US heeft schijnbaar ook nog wat ambitie voor een hoge eindklassering, want in de tweede set schieten de Amsterdamse heren uit de startblokken. Servia weet zich gedurende de set wat te herpakken, maar laat het in de laatste punten van de set alsnog liggen.

Stuivertje wisselen

De derde en vierde set is het opnieuw de servicedruk dat het verschil maakt. Waar Servia in de derde set nog wat zwak voor de dag komt, is dedruk in de vierde set weer op het niveau van de eerste set. Dankzij de sterke vierde set dwingen de Viaanse heren bovendien een beslissende vijfde set af.

Nachtkaars

Strijdbaar start Servia de laatste set, maar wordt al snel geconfronteerd met een sterke servicereeks. De servicepass van Servia laat wat te wensen over, waardoor US gemakkelijk uitloopt. In de slotfase zijn het de persoonlijke fouten die Servia de das omdoen, bij 15-12 is het US dat als winnaar van het veld stapt, 3-2.

Dankzij de goede connecties van coach Mark Meuleman en de sportiviteit van US, mogen de Viaanse mannen als VIPs zitting nemen op de tribune bij de eredivisiewedstrijd van de dames van US. Zo wordt de avond toch nog goed afgesloten.

Komende zaterdag is Servia vrij, zaterdag 6 aprilspeelt Servia uit tegen Spaarnestad om 17.00u in de Beyneshal in Haarlem.