Servia heren 2 in topconditie tegen laagvlieger Woerden

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van Servia heren 2 weer aantreden tegen VTC Woerden. 
Al een aantal maanden geleden werd uitgekeken naar deze dag, of naja, vooral de vrijdagavond er voor. De mannen hadden namelijk hun jaarlijks teambarbecue georganiseerd. Na de nodige biertjes, wijntjes en jagermeisters had een enkeling toch nog het besef dat er een dag later nog een wedstrijd moest worden gespeeld.

Met de nodige liters koffie in de bidons, druppelden de mannen zaterdag aan het begin van de middag de hal binnen. Ruim van te voren op het veld, zodat er voldoende tijd was om op te warmen. Na het inslaan vloeiden de druppels zweet al rijkelijk. Het kon niet anders, of dit zou een fantastische wedstrijd worden.

En zo geschiedde. 

Servia had eigenlijk de hele wedstrijd onder controle. Met degelijk spel, een mate van rust die we al een tijdje niet hadden gezien en de wil om voor elkaar te strijden, werd de eerste set met 25 – 20 in het voordeel van Servia afgesloten.

In de tweede set werd er, met name door een aantal servicefouten, wat slordig begonnen. Dat weerhield de mannen er echter niet van om zich direct daarna te herpakken en het spel van Woerden te ontregelen. Door hoge servicedruk te leveren en de middenmannen van Woerden uit te schakelen, kon Servia de set eenvoudig uitspelen: 25 – 18.

De derde set… die verdraaide derde set. Steeds weer hebben we moeite om die binnen te slepen… Niet vandaag. Welke wondermiddelen we precies gekregen de avond daarvoor weten we niet, maar dat het effect had… absoluut!
Helaas viel Mark-Jan geblesseerd aan zijn hand uit, maar was Patrick net op tijd de hal binnengekomen (zijn dochter was eerste geworden met turnen 😀 ) om zijn plek over te nemen. Dus ja, ook de derde set werd winnend afgesloten: 25 -20.

Met de winst al op zak, gingen de mannen uiteraard nog voor het hoogst haalbare. Met iets slordiger spel dan de eerste drie sets, werd ook het vierde bedrijf soeverein gewonnen: 25 – 18.

Eindstand: Woerden met 0 punten weer terug naar huis. De mannen van Servia vol trots en tevredenheid weer verder met waar ze een avond eerder waren geëindigd.

Donderdag een belangrijke pot tegen de nummer 2 VCV. Komt dat zien in Veenendaal om 21.15!