Heren 2 start 2019 met punten!

Zaterdagavond moest heren2 aantreden in Galgenwaard tegen Utrecht 6.

Aanvangstijd stond op 20.00 uur maar eer dat we het veld konden betreden stond de klok al op 20.40 uur. Dus kon er eindelijk begonnen worden met de warming up. We wisten dat dit een tegenstander was die heel veel ballen in de verdediging had, dus moesten we vol aan de bak. Begin van de 1ste set was voor ons. We begonnen met een puntje of 3 voorsprong, maar naarmate de set vorderde kwam Utrecht in zijn spel en bleven wij achter. Wat resulteerde in een 25-19 setverlies. Kortom, de 2de set moest er uit een ander vaatje getapt worden. Dit was niet te tegen dovemansoren gezegd. Ook in deze set begonnen we met een voorsprong en wisten die uit te bouwen naar een 17-25 setwinst. De 3de set was een kopie eigenlijk van de 2de set. Deze set werd winnend afgesloten met 16-25. Hiermee dachten we dat de tegenstander wel gebroken was. Maar niets was minder waar. Integendeel zelfs, want het leek erop of wij gebroken waren. We kwamen niet in ons spel. De tegenstander begon moeilijk te serveren en daar hadden wij geen antwoord op. Wat resulteerde in een 25-16 setverlies.

Dus de 1ste 5-setter van het seizoen moest worden gespeeld. Hierin begonnen we voortvarend en bij de helftwissel stond er een comfortabele 8-3 op het bord in ons voordeel. Bij 10-4 kreeg de tegenstander nog aan opleving. Maar bij een time out van 10-7 en 10-9 van ons, herpakten we onszelf om vervolgens de set clean uit te spelen. Toen Pim Jenniskens op 14-10 en ace serveerde witten we dat we hadden gewonnen met 15-10. En dus eindelijk eens een winstpartij uit Galgenwaard meegenomen.