1e winst dames 1 in 2019

De Valk Ds1 – Servia Ds1

Gisteren speelden de dames van Servia hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar in Montfoort tegen De Valk Ds1. Met de doelstelling om dit jaar de tweede plaats te bemachtigen mogen de dames geen setjes meer onnodig laten liggen.

Sterk begin
De eerste set begonnen de meiden sterk. Door goede passes van onder andere Lisanne van Verseveld kon spelverdeelster Sarah Peek alle aanvalsters goed vinden. Er kwam nog een kleine dip in de servicepass, maar het spel was snel weer onder controle en zo eindigde de eerste set met 10-25.

De tweede set begon rommelig. Servia was niet geconcentreerd op hun eigen spel en dat uitte zich in mindere passes en te weinig oplossend vermogen aan het net. Gelukkig werden de dames snel weer wakker en zo wonnen ze met 12-25.

Concentratie
De concentratie en daarmee de pass bleef in het begin van de derde set weer achter. De dames vergaten hun eigen punten te scoren en lieten het afhangen van de tegenstander. Toen ze de leiding weer terug namen in het midden van de set werd ook deze set gewonnen, 16-25.

Het begin van de laatste set was weer niet naar het niveau van de dames van Servia. Na een time-out van Coach Dominick van Bentum stormde Servia door onder ander de service van Noa Middelkoop. Ook de laatste set wonnen de dames deze keer 18-25.

Op het nippertje wisten ze tóch nog de beloofde versgebakken koekjes 🍪van de mascotte van het team te bemachtigen. Eind goed, al goed 🎉🙂

Volgende week zaterdag om 13:00 uur spelen de dames thuis tegen Taurus Ds4 (huidig nummer 9) en gaan ze weer voor de 4-0 winst.