1e wedstrijd heren 1 2019

Servia heren 1 verliest nipt in kraker tegen Maatwerkers VCN

Na de winterstop staan de Viaanse mannen weer scherp om deze week aan te treden tegen Maatwerkers VCN in Capelle a/d IJssel. In de thuiswedstrijd boekten de Viaanse mannen het slechtste resultaat van het seizoen, er werd kansloos met 4-0 verloren door de hoge servicedruk van de mannen uit Capelle. In een rumoerige hal, waar het thuispubliek ontbreekt, strijden de mannen van Servia voor de punten. Met hoge pieken en diepe dalen slepen de Viaanse mannen twee punten uit het vuur, het wordt 3-2 in het voordeel van VCN.

In de eerste set starten beide ploegen sterk. De passing van de Viaanse mannen is stukken beter dan de thuiswedstrijd, waardoor spelverdeler Wayne Hol gemakkelijk de aanvallers kan bedienen. Blokkerend lukt het nog niet zo goed om de mannen uit Capelle af te stoppen, waardoor het tot aan het einde van de set gelijk op gaat. Op 24-24 wordt stormram Sjoerd Hendriks ingebracht om de set binnen te slepen. Met een prachtige ace van hem en goed teamwerk in het volgende punt, wordt de set binnengehaald, 24-26.

In de tweede set is Servia niet in staat om antwoord te geven op de hoge servicedruk van VCN. Halverwege de set is de voorsprong al opgelopen tot 8 punten. Ook de wissels weten het tij niet te keren, waardoor de mannen uit Capelle onbedreigd de set uit kunnen spelen, 25-11.

De derde set start Servia niet sterk. Al snel staat er een achterstand op het telbord waardoor er hard moet worden geknokt om mee te doen voor de setwinst. De servicedruk van Servia neemt gedurende de set wat toe, waardoor er zicht blijft op de setwinst. Een eindsprint van VCN gooit echter roet in het eten, de set eindigt bij 25-22.

De vierde set start Servia met een gewijzigde opstelling en dat heeft effect. Het geloof in een goede afloop is terug en dat wordt gesterkt door een snelle voorsprong. De hoge servicedruk van Servia geeft VCN geen kans om een goede aanval te brengen. Servia heeft het blok ook beter georganiseerd, waardoor er weinig ballen aan Viaanse kant op de grond vallen. De setwinst wordt dan ook snel geboekt, 15-25.

De vijfde set is Servia geen schim meer van de vierde set. Al snel staan de mannen op grote achterstand en moet er veel energie bij om de set te kantelen. Coach Mark Meuleman brengt de nodige wissels, maar ook dit leidt niet tot een ander spelbeeld. De mannen uit Capelle kunnen onbedreigd de set uitspelen, 15-7 en een eindstand van 3-2 in het voordeel van VCN.

Volgende week speelt Servia thuis tegen VV Utrecht, om 16.30u in sporthal Helsdingen.