Servia H1 wint van Spaarnestad

In een goed gevulde sporthal Helsdingen was het deze week Spaarnestad dat op het programma voor Servia stond. Met een heuse bar tussen de tribunes en DJ Bjorn aan de knoppen werd het publiek bediend op een spannende wedstrijd die met ruime cijfers in het voordeel voor Servia eindigde, 3-1.

In de eerste set start Servia heel sterk. Met name passer loper Johan Beijen maakt het verschil met een groot aantal onhoudbare sprongservices. Het is dan ook al snel duidelijk dat Servia deze set niet af laat pakken, 25-15. In de rust tussen de sets worden de jeugdleden, die zich met veel energie hebben ingespannen om loten voor de grote clubactie te verkopen, in het zonnetje gezet.

De tweede set start Servia opnieuw sterk. Yme Veenje is op dreef en weet met een aantal harde aanvallen de verdediging van Spaarnestad te kraken. Gedurende de set neemt de weerstand van het team uit Haarlem wat toe. De servicedruk van de Viaanse heren neemt af en daar maken de gasten goed gebruik van. Aan het einde van de set staan de mannen weer op gelijke hoogte, maar is het dankzij een servicereeks van Lars Oostrom Servia dat Servia de eerste kans op setwinst krijgt. Deze laten de mannen liggen, waardoor er nog gevochten moet worden voor de winst. Bij 25-24 is het alsnog Servia dat de set weet te winnen door, met wat geluk, het blok van Spaarnestad te passeren.

De derde set zijn de teams opnieuw in balans. De servicedruk van Servia is niet hoog genoeg meer om een gaatje te slaan. Spaarnestad komt beter in het spel, hun passer-loper is niet te stoppen voor de blokkering van Servia. Het is tot het laatste punt spannend wie de set naar zich toe weet te trekken. Met een laatste krachtinspanning in het Servia dat het laatste punt weet te scoren, 28-26 en 3-0.

De vierde set is Servia geen schim meer van de eerste drie sets. Al snel staan de mannen op achterstand en moet er veel energie bij om de set te kantelen. Coach Mark Meuleman brengt de nodige wissels, maar ook dit leidt niet tot een ander spelbeeld. De mannen uit Haarlem kunnen onbedreigd de set uitspelen, 16-25 en een eindstand van 3-1 in het voordeel van Servia.

In de kerstvakantie speelt Servia niet, pas in het nieuwe jaar op 12 januari komen de mannen weer in actie. Ditmaal uit tegen Maatwerkers VCN 2 om 14.15 in sporthal Oostgaarde in Capelle aan den IJssel.