4e thuisoverwinning op rij voor Servia Heren 1

Na een competitievrij weekend mocht Servia Heren 1 zaterdag 8 december aantreden tegen US Heren 1 uit Amsterdam. De tegenstander heeft in de voorgaande wedstrijden 5 competitiepunten meer verzameld, hierdoor stonden ze een paar plaatsen hoger.

De start van de 1e set is voor de gasten uit Amsterdam. Al snel staat er een bijna onoverbrugbare achterstand op de borden. Coach Mark Meuleman brengt halverwege de set Rik Meuleman om de verdediging te versterken. Het heeft helaas niet het gewenste effect. De set wordt met 25-16 verloren.

Het spelbeeld van de 2e en 3e set is compleet anders. Door goed spel komt Servia geen enkel moment in de problemen en sluit beide sets winnend af (25-19, 25-20). Vooral middenaanvaller Sjoerd Hendriks is aanvallend en blokkerend op dreef.

De 4e set wordt het goede spel doorgetrokken. Al snel komt Servia 11-5 voor. Door een sterke serviceserie van US wordt de voorsprong teniet gedaan en komt US op een voorsprong. De rest van de set lukt het Servia niet meer om de juiste tegenstand te bieden en sluit US de set winnend af (25-21).

Net als de voorgaande 3 thuiswedstrijden eindigt ook deze wedstrijd in een 5 setter.

Servia komt niet lekker uit de startblokken en staat al snel achter. Op 12-10 komt de omslag op de service van Johan Beijen. Op zijn services heeft US geen antwoordt en komt Servia op setpoint. Dit setpoint wordt afgemaakt door Yme Veenje en is de winst voor Servia.

Speciale vermelding nog voor de spelverdeler Martin Zwaan die door goed spel zijn aanvallers eenvoudig kon vinden.

De volgende wedstrijd staat zaterdag 15 december in Vianen op het programma. Er wordt dan om 16.30u gespeeld tegen Spaarnestad Heren 1.