Servia d1 wint van nummer 1

Servia Ds1 heeft afgelopen wedstrijd hun niveau bewezen tegenover Majella Ds2. Van te voren was er afgesproken om vooral te genieten van de wedstrijd en dat is bij de dames zeker gelukt.

Eerste helft

In de eerste set begonnen de dames met enthousiasme. Lange tijd ging te stand gelijk op, maar door een goed servicereeks van Majella kon de tegenstander een voorsprong opbouwen. De dames wisten met weinig servicedruk de stand niet meer om te draaien en zo eindigde de set in 13-25. Ook in de tweede set wisten de dames onder andere aan net niet veel druk uit te oefenen op hun tegenstanders. Ondanks het enthousiasme werd er verloren met 22-25.

Tweede helft

In de voorgaande wedstrijden bleek dat de derde set meestal het moment was van verslapping voor Servia. Deze wedstrijd leek de vloek doorbroken. Er werd goed aangevallen en de dames wisten hun service weer goed op te pakken met een servicereeks van Lisanne van Verseveld die o.a. een hele mooi korte service serveerde. De set werd overtuigend gewonnen met 10-25 en daarmee sloeg de wedstrijd om. In de vierde konden de dames het enthousiasme voort zetten en leek Majella steeds meer te verslappen in de servicepass. Met een servicereeks van Noa Middelkoop werd er een voorsprong opgebouwd. De dames wonnen de set 25-15 en er kon begonnen worden aan een beslissende vijfde set. Deze set begon weer met een goede service van Lisanne van Verseveld, de dames stonden al snel zes punten voor. Majella wist op hun beurt met de service het gat een beetje te dichten, maar dit was van korte duur. Servia won de vijfde set met 15-12 en daarmee de wedstrijd.

15 December speelt Servia thuis tegen Tovo Ds3 om 13:00.