24 nov: Servia H1 onderuit tegen Haaglanden

In de eerste bekerwedstrijd trof Servia de heren van Haaglanden al eens. Toen was het Servia dat met speels gemak de set winnend afsloot. Deze zaterdag start Servia opnieuw sterk, maar ziet het door te veel eigen fouten alsnog de wedstrijd naar Haaglanden gaan, 3-2.

In de eerste set is Servia niet heel scherp. Haaglanden imponeert ook niet, waardoor Servia makkelijk bij kan blijven. Middenaanvaller Jan Peter Kok wordt in het slot van de set veelvuldig bediend en zorgt voor het eerste setpunten. Uiteindelijk is het Yme Veenje die met een perfect geplaatste service de winst binnenhaalt, 23-25.

De tweede set is Servia oppermachtig. Door de hoge servicedruk maken de Viaanse heren het Haaglanden onmogelijk om een fatsoenlijke aanval op te bouwen. Het is al bij 11-25 dat Servia de set binnenhaalt.

In de derde set is Servia niet meer zo scherp. Lange tijd lopen de teams gelijk op, maar wanneer het erom gaat, lukt het de Viaanse mannen niet om wat extra’s te geven. Servia verliest de set bij 25-21.

De vierde set is Servia zwaar gefrustreerd. Al snel staat Servia zes punten achter en kost het te veel moeite om in de buurt te komen van Haaglanden. Servia maakt veel te veel persoonlijke fouten om de winst af te dwingen, 25-13.

De vijfde set is een grote nachtmerrie voor Servia. Binnen de kortste keren staat Haaglanden 5 punten voor en ziet Servia geen kans om dit ongedaan te maken, 15-10 en 3-2.

Komende zaterdag speelt Servia niet, 8 december spelen de mannen thuis tegen US om 16.30u in sporthal Helsdingen.