24 nov: Bourgondië Ds1 – Servia Ds1

1e set

Voor Servia was dit de eerste wedstrijd zonder libero en Veere van Wuijckhuijse zou de bijvallen op de buiten positie. Al snel werd duidelijk dat we een scherpe scheids hadden en een opstellingsfout van de dames werd snel doorzien. Het spel was onrustig en de tegenstander kon uitlopen. Op het eind was er een kleine opleving, maar het was niet genoeg en de set werd verloren met 25-19.

2e set

Het begin van de tweede set was goed en de dames wisten de opleving uit de eerste set mee te nemen. De scheids zat niet echt mee en dat haalde Servia redelijk uit hun spel. De opleving van het begin konden de dames niet voortzetten. Ook al werd er veel gevochten voor de bal werd de set verloren met 25-22.

3e set

De derde set werd sterk begonnen met een servicereeks van Lisanne van Verseveld. Er werd een voorsprong opgebouwd van zeven punten. Na wat discutabele beslissingen van de scheids was er aan de kant van Servia redelijk wat verontwaardiging. Aanvoerster Yvon Verburg liep meerdere malen naar de scheids om verhaal te halen. Assistent-coach Mark-Jan van Unnik kreeg zelfs geel en daarna rood. Daarna kwam Servia niet goed terug in hun spel. Er werd verloren met 25-21.

4e set

In de laatste set werden er veel ballen van de grond gehaald. Servia was vastberaden om in ieder geval één puntje mee te nemen uit Wijk bij Duurstede. Met veel oplossend vermogen werd de set net binnen gehaald met 24-26.

Volgende week zaterdag speel Servia Ds1 een thuiswedstrijd om 13:00 tegen koploper Majella Ds2.