Thuiswinst voor Servia Heren 1

Na het 4-0 verlies van vorige week mocht Servia Heren 1 zaterdag aantreden tegen VV Amsterdam Heren 1. VV Amsterdam heeft in de voorgaande wedstrijden 1 punt meer verzameld dan Servia. Een direct concurrent. Wederom was het een spannende wedstrijd die in de 5 sets werd beslist door Servia. Lars Oostrom en Johan Beijen waren ieder met 19 aanvallende punten belangrijk.

Het begin van de wedstrijd was voor VV Amsterdam. Gedurende de eerste set wordt de achterstand door Servia omgezet in een voorsprong (19-16). Het lukt daarna Servia niet om de punten te scoren en de set gaat alsnog naar VV Amsterdam (21-25).

De tweede set wordt er beter gespeeld. De servicedruk wordt opgevoerd. De hele set is Servia de bovenliggende partij. Aan het einde wordt het nog spannend maar Servia sleept de setwinst binnen (25-22).

De derde set kijkt Servia al snel tegen een 7-0 achterstand aan. Lopende de set wordt de achterstand kleiner en de set wordt nadat VV Amsterdam als eerste op setpoint komt alsnog winnend afgesloten door Servia (27-25).

Over de vierde set kunnen we kort zijn. Servia maakte te veel fouten en verliest de set (22-25). In deze set loopt Wayne Hol een enkelblessure op. Dwight Hol krijgt een bal op zijn oor geslagen en uit onderzoek blijkt dat hij een gaatje in zijn trommelvlies heeft opgelopen. Beide spelers kunnen de wedstrijd niet vervolgen.

In de vijfde set wordt het gewenste niveau weer gehaald. Deze set wordt redelijk eenvoudig gewonnen (15-9).

De volgende wedstrijd staat zaterdag 24 november in Voorburg op het programma. Er wordt dan om 17.00u gespeeld tegen GSC Haaglanden.