Servia H1 verliest van NVC

Deze zaterdag treedt Servia in Nieuwegein aan tegen NVC. In sporthal Merwestein wordt er zwaar gestreden om de punten, maar ontbreekt het Servia aan scherpte om te overtuigen. Enkele Viaanse mannen hebben nauwe contacten bij de club uit Nieuwegein, waardoor er wat druk, maar ook veel energie is om te willen winnen. Dit alles mag niets baten, want de wedstrijd eindigt met de volle winst voor NVC, 4-0.

In de eerste set start NVC met veel druk op de service. Passend lukt het Servia niet om te ontsnappen aan deze druk en door de moeizame passing komt er ook weinig uit het aanvallende spel van Servia. Nog een aantal persoonlijke fouten en Servia ziet een onoverbrugbare achterstand op het telbord staan, 25-20.

De tweede set wordt Servia opnieuw serverend onder druk gezet. Passend is er bij vlagen wat verbetering zichtbaar, maar het lukt de Viaanse mannen niet te overtuigen. Op de hard geslagen ballen van de Viaanse mannen heeft NVC ook nog eens opvallend goede reddingen in huis, waardoor het Servia niet lukt om de aansluiting te houden bij de mannen uit Nieuwegein. De set gaat dan ook naar NVC 25-18.

Servia start sterker aan de derde set. De service van de mannen is moeilijker, waardoor er meer kan worden geblokkeerd en er meer weerstand wordt geboden aan de heren uit Nieuwegein. Servia slaagt erin om een kleine voorsprong te nemen. NVC heeft echter nog een extra versnelling en binnen de kortste keren is het Servia dat opnieuw de set met verlies afsluit 25-21.

De vierde set lijkt sterk op de derde set. Servia neemt een voorsprong, maar is niet bij machte om dat een hele set vol te houden. Na opnieuw veel strijd is het NVC dat de set en wedstrijd winnend afsluit, 25-21 en 4-0.

Komende zaterdag speelt Servia thuis tegen VV Amsterdam om 16.30u in sporthal Helsdingen.