Opnieuw winst voor de volleybaldames van Servia

Afgelopen zaterdag hebben de dames van Servia hun derde wedstrijd gewonnen, dit keer met 3-1 van VCV Veenendaal. De eerste set begonnen de dames met wat persoonlijke fouten waardoor het een tijd gelijk op ging. Met een sterke service van Stefanie van Vliet kwam het team op een voorsprong van 14-7. Deze voorsprong wisten ze tot 22-13 te behouden, waarna de tegenstander toch goed terug wist te komen tot 23-19. Met twee mooie aanvallen wonnen de dames uiteindelijk de eerste set.

De tweede set viel de libero Veere van Wuijckhuizen helaas uit met een knieblessure. Het spel werd daardoor even wat rommelig, maar dit ging al snel beter en met goede aanvalskracht en scherpte aan het net wisten ze ook deze set binnen te halen. De derde set begon Servia goed met weer een sterke servicereeks, dit keer door Yvon Verburg. Terwijl de tegenstander moeite had met onze service, lag de pass aan de kant van Servia goed. Ook het gat in het centrum van VCV werd goed benut en de derde set was binnen. De vierde set was spannend, het liep gelijk op tussen Servia en VCV. Lisanne van Verseveld was sterk in de pass, maar ook de tegenstander wist bij de sterke aanval van Servia veel te verdedigen. Bij de stand van 16-16 ontstonden er fouten aan de kant van Servia waardoor VCV een voorsprong opbouwde tot 19-24. Servia liet zich niet kennen en kwam met een servicereeks en een aantal mooie aanvallen terug tot 24-24. Helaas maakte VCV de laatste twee punten en ging de set naar hun. Dit keer dus 4 punten gescoord waardoor zij – na drie gespeelde wedstrijden – op de 2e plek op de ranglijst staan.

Aanstaande vrijdag mag Servia zich melden bij Boni in de Galgenwaard om 19.30 uur.