Historische overwinning Servia in de 2e divisie

Zaterdag 13 oktober staat de 2e thuiswedstrijd op het programma. Deze wedstrijd wordt gespeeld tegen Vives uit IJsselstein. Voor Servia een bekend team omdat er de laatste jaren met regelmaat tegen geoefend werd. Na de afgelopen 3 competitiewedstrijden staat Servia met 2 punten onderin de 2e divisie. Deze zaterdag heeft Servia door de 3-2 overwinning hier 3 punten toegevoegd. Dit betekend voor Servia de 1e overwinning in de 2e divisie.

Net als vorig jaar is DJ Bjorn weer van de partij. Met zijn inbreng voor en tijdens de wedstrijd ontstaat er een gezellige sfeer. Ook op de tribune is het gezellig druk. Bij aanwezigheid van alle sponsoren zijn voor de wedstrijd de nieuwe wedstrijdshirts gepresenteerd. De sponsoren worden door de aanvoerder Yme Veentje toegesproken en bedankt voor hun steun.

Het begin van de 1e set is voor Vives. Al snel staat er een 1-7 op de borden. Vives heeft in de start van de set vooral een goede blokkering hierdoor lukt het de mannen van Servia niet om tot scoren te komen. Gedurende de set veranderd het spelbeeld. Servia komt meer in het ritme en dicht het gat. Aan het einde van de set komt Servia op voorsprong en wordt de 1e set door Servia gewonnen (25-21).

Tijdens de 2e en 3e set wordt er door Servia weer slecht gestart. Deze sets lukt het niet om het gat te dichten en worden verloren (22-25 en 19-25).

Reden voor de coach Mark Meulenmans om de startopstelling voor de 4e set om te gooien. Er wordt gestart met 3 nieuwe spelers. Vooral het spel van Bart de Groot valt op. Met 6 directe aanvallende punten en 2 aces is hij de grote man. Deze set sluit Servia winnend af (25-21).

Tijdens de 5e set trekt Servia het spel van de 4e set door. Tijdens deze set pakt Cees de Groot een belangrijk punt in de blokkering. Daarna slaat Rik Meulemans een mooie aanval binnen de lijnen. Het laatste punt wordt door Yme Veentje binnengeslagen (15-11). Een 3-2 overwinning is een feit.
Komende zaterdag speelt Servia in Rotterdam tegen Fusion om 19:30.