Servia heeft een off-day

Na een goede eerste seizoenshelft start Servia deze zaterdag het tweede deel tegen Switch uit Utrecht. In de uitwedstrijd was Servia nog op dreef en werd er met 3-1 gewonnen. Deze thuiszaterdag was Servia ergens anders met de gedachten en was de uitslag een roemloze 4-0 in het voordeel van Switch.

In de dagen voor de wedstrijd was Servia in spanning… niet over de wedstrijd, maar voor de geboorte van de zoon van libero Mike Wolken (Otis Finnley Wolken-Schwanen). In zijn afwezigheid gaat Servia de strijd tegen Switch aan, maar lijkt toch wat van slag. Door wat onrust in de passing wordt Servia zwaar onder druk gezet en lukt het Switch vrij eenvoudig om een voorsprong op te bouwen. Waar de Utrechtse heren een goede servicedruk leveren, is Servia niet bij machte om het Switch moeilijk te maken. De eerste set eindigt al bij 16-25.

De tweede set is niet veel anders. Spelverdeler Pim Jenniskens moet veel meters maken om een aanval op te kunnen bouwen. Door het goede verdedigende spel van Switch komt Servia echter niet tot scoren. Ook deze set gaat naar Switch 19-25.

In de derde set mag opkomend talent Stefan van der Horst zijn opwachting maken en doet dat zeer verdienstelijk. Ondanks de hoge servicedruk start Servia de set sterk. Naarmate de set vordert zwakt Servia opnieuw af en laat het helemaal lopen, 14-25.

Ook de vierde set is een makkelijke prooi voor Switch. Opnieuw kan Servia geen vuist maken, met name de servicedruk van Servia is geen gevaar voor de mannen uit Utrecht. De set en wedstrijd eindigt bij 18-25 en 0-4.

Vrijdagavond heeft Servia een nieuwe kans in de uitwedstrijd tegen Prima Donna Kaas Huizen. Servia speelt dan om 19.30u in Huizen.