Servia Heren 1 geeft kickstart aan nieuw seizoen

Op vrijdagavond 22 september is het nieuwe seizoen voor de mannen van Servia Heren 1 van start gegaan tegen Almere Buiten HS1. In Almere-Buiten werden de verwachtingen waargemaakt en gingen de vijf punten mee terug naar huis.

Het eerste team van de Viaanse club treedt dit jaar in een veranderde samenstelling aan. Na afscheid van oudgedienden Arnoud Verburg, Robin Lieftinck en Mark Jan van Unnik, is er de afgelopen weken in de voorbereiding gebouwd aan een nieuw team. Terug van weggeweest zijn diagonaal speler Michiel de Haan, passerloper Kelvin Wolken en spelverdeler Pim Jenniskens. Vanuit het tweede team is middenaanvaller Casper Manuputty doorgeschoven naar het eerste team. Daarnaast heeft Peter Houwink een transfer gemaakt van rivaal Vives uit IJsselstein naar Servia. De selectie wordt gecomplementeerd door Bart de Groot, Martijn Visser, Martin Zwaan, Robert van der Valk en Mike Wolken en staat onder leiding van hoofdcoach Ralph Sap en assistent Ruud Zwaan.

De eerste set van het nieuwe seizoen start Servia stroef. De mannen kijken direct tegen een achterstand aan van zes punten en moeten aan de bak. Gedurende de hele set komt Servia steeds in de buurt van een gelijke stand, maar Almere weet constant een gat van 2 punten te behouden. Pas als het scoreboard 23-20 in het voordeel van Almere laat zien, komt Servia echt op stoom. Een geweldige serviceserie van Robert van der Valk zorgt ervoor dat Servia zelfs het eerste setpunt krijgt. Deze wordt echter niet benut, met stuivertje wisselen als gevolg. Pas wanneer Michiel de Haan met een killblock het 30e punt van de set voor Servia binnenhaalt, is winst een feit.

In set 2 starten de mannen een stuk scherper. Almere kan de aansluiting minder goed vinden, waardoor Servia met goed volleybal al snel uitloopt. De passing aan de Viaanse kant ligt stabiel, waardoor spelverdeler Martin Zwaan al zijn aanvallers optimaal kan benutten. Vooral door veel combinaties over midden te spelen wordt het Almeerse blok uit elkaar gespeeld. Servia wint de set met 16 – 25 en pakt een 2 – 0 voorsprong in de wedstrijd.

Ook in de derde set heeft Servia het betere van het spel. Met solide en verzorgd volleybal weet het Almere onder druk te houden. Met 17 tegen 25 wordt deze set gewonnen, waardoor winst in de wedstrijd een feit is.

Uiteraard willen de mannen de volledige vijf punten mee terug naar huis nemen. Het spel van Servia wordt echter wat rommeliger, waardoor het minder overtuigt. Het scoreverloop gaat gelijk op, waarbij Servia het nog onnodig spannend maakt. Uiteindelijk trekt het toch aan het langste eind, en wint het de laatste set met 22 – 25.

De eerste wedstrijd van het seizoen gaat zodoende met 0 – 4 naar Servia waarmee we na speelronde 1 bovenaan de ranglijst te vinden zijn. Een opmaat naar meer.

Donderdag 28 september speelt Servia zijn volgende wedstrijd uit tegen Switch HS1 om 19.30.