Vacature: Professionele jeugdvolleybaltrainer

Ben jij die enthousiaste volleybal liefhebber die graag de volleybal-sport wil versterken? Dan zoeken wij jou! Superclub Volley Vijfheerenlanden is per 1 juli 2023 (een latere startdatum is in onderling overleg mogelijk) op zoek naar een Professionele jeugdvolleybaltrainer voor 20-24 uur per week. 

Over Superclub Volley Vijfheerenlanden
Superclub Volley Vijfheerenlanden is een nieuw samenwerkingsverband tussen drie volleybalverenigingen: Servia (Vianen), Volley Meerkerk ’95 (Meerkerk) en WHV (Asperen), de gemeente Vijfheerenlanden en de Nederlandse Volleybal Bond. De Superclub heeft drie doelstellingen: 

 • ledenwerving en -behoud van jeugdleden; 
 • ontwikkeling van trainers; 
 • ontwikkeling van het beachvolleybal aanbod.

Dit ga je doen 
Je gaat aan de slag bij de drie volleybalverenigingen in Vianen, Meerkerk en Asperen. Daarnaast ben je regelmatig actief op scholen binnen de gemeente Vijfheerenlanden. Tot jouw pakket behoren de volgende taken: 

 • het geven van volleyballessen tijdens het bewegingsonderwijs op basisscholen; 
 • het organiseren van een scholenvolleybaltoernooi;
 • het begeleiden van vrijwilliger trainers (train de trainer);
 • het geven van training aan jeugdgroepen;
 • het organiseren en geven van beachvolleybaltrainingen, -toernooien en-competitie.

Dit breng jij mee 

 • je bent in het bezit van minimaal een VT-3 trainersdiploma volleybal;
 • je bent een enthousiaste goede lesgever/trainer, pedagogisch en didactisch onderlegd;
 • je hebt ruime ervaring in het geven van volleybal trainingen, bij voorkeur aan de doelgroep jeugd;
 • je bent zelfstandig en proactief; • je bent communicatief vaardig (je kunt mensen enthousiasmeren);
 • je hebt een coachende stijl t.b.v. de invulling “train de trainer”;
 • een CIOS/ALO-diploma (breed motorische scholing kunnen geven aan de jeugd) is pré; 
 • een Verklaring Omtrent Gedrag dient te kunnen worden overlegd;
 • je beschikt over een rijbewijs en auto.

Waar kom je terecht? 
Je komt officieel in dienst van een Sportservice Bureau dat je salaris uitbetaalt, maar je wordt aangestuurd door een contactpersoon van de drie verenigingen waar je aan de slag gaat. Door deel te nemen aan workshops, kennisuitwisseling en bijeenkomsten die de Nevobo organiseert voor professionals van diverse verenigingen in het land, kun je jezelf blijven ontwikkelen.

Contract 
We bieden je een contract van 12 maanden. Uiteraard behoort verlenging tot de mogelijkheden. De verenigingen hebben namelijk de doelstelling om structureel samen te werken. Echter hangt dit af van de behaalde resultaten in de eerste twee jaar en het realiseren van de benodigde financiering.

Qua arbeidsvoorwaarden val je onder de cao Sportverenigingen. De hoogte van het salaris is afhankelijk van je opleiding en je ervaring. Salarisindicatie: bruto maandsalaris op basis van fulltime minimaal € 2.078,- tot maximaal € 2.750,-

Een inhuurconstructie via ZZP is eventueel ook bespreekbaar.

Solliciteren 
Heb jij passie voor de volleybalsport en zie je uitdaging in deze functie? Mail dan je motivatiebrief en CV naar secretariaat@volleymeerkerk.nl. De uiterste reactiedatum is 11 juni 2023. 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Yvonne Dalstra (voorzitter Volley Meerkerk ’95) via telefoonnummer 06-23501160.