Servia een kort moment koploper door winst op Voleem

De goede resultaten worden dit jaar door Servia aan elkaar geregen. Slechts een keer werd er dit seizoen verloren en ook deze zaterdag is Servia uit op de winst. De 1e plaats lonkt bij een 4-0 overwinning op de mannen uit Eemnes. Het blijkt een taaie pot voor Servia, waarbij het vooral tegen zichzelf speelt. Dankzij wilskracht en de juiste keuzes van onder andere spelverdeler en ‘man of the match’ Martin Zwaan wordt de winst binnengehaald: 4-0.

In de eerste set wordt al snel duidelijk dat het een moeizame wedstrijd gaat worden. De mannen uit Eemnes spelen een traag spel en weten zich goed op te stellen voor de Viaanse aanvallen. Servia laat bij vlagen zien een klasse beter te zijn, maar door veel eigen fouten blijft de stand gelijk oplopen. Het is zelfs Voleem dat het eerste setpunt krijgt. Maar Servia recht de rug en blijft vechten voor de winst. Pas bij een stand van 31-29 is het Servia dat de set naar zich toe trekt.

De tweede set komt Servia beter uit de startblokken. Door veel moeilijke services van Robert van der Valk wordt een kleine voorsprong op het telbord gezet, die niet meer wordt weggegeven. Servia wint bij 25-20.

In de derde set blijkt Servia de oplossing voor het spel van Voleem gevonden te hebben. Door meer rust in de passing kunnen de middenaanvallers Casper Manuputty en Stef Panje goed bediend worden. Ook blijft de servicedruk hoog, waardoor Servia met een comfortabele voorsprong de set uit kan spelen, 25-20.

De laatste set is voor Servia de kans om de maximale score te behalen. Dat Servia daar vol voor wil gaan blijkt al snel. Met veel servicedruk wordt een groot gat geslagen met de uitgetelde mannen uit Eemnes. Zonder al te veel tegenstand wordt zo de set en wedstrijd binnengehaald 25-14 en 4-0.

Voor heel eventjes prijkt de naam van Servia op de eerste plaats. Het is dat de concurrenten die middag ook winnen en een wedstrijd meer gespeeld hebben dan Servia, waardoor de Viaanse mannen weer even 3e staan. Volgende week zaterdag heeft Servia een nieuwe kans in de uitwedstrijd tegen Odis. Servia speelt dan om 15.30u in Kortenhoef.