Onnodig verlies voor Volleybaldingen.nl/Servia Heren 1

Zaterdag 23 april stond de uitwedstrijd tegen VC Wik Groot-Ammers heren 1 op het programma. Enkele weken geleden werd er thuis in Vianen eenvoudig van dit team gewonnen (3-1).

Door een groot aantal afwezigen werd er een beroep gedaan uit spelers uit heren 2, Bart de Groot en Robert van der Valk.

Bart mocht de eerste set ook direct in de basis beginnen. Deze set kwam Servia sterk uit de startblokken. Al snel stond er een 6-1 voorsprong op de borden. Deze voorsprong werd verder uitgebouwd en de set werd winnend afgesloten (17-25).

De tweede set gaf een totaal ander wedstrijdbeeld. Geen enkel moment kwam Servia in het spel voor. Veel individuele fouten, sterk serverende tegenstander, de set werd kansloos verloren (25-14).

In de derde set leek alles weer te lukken. De hele set had Servia een voorsprong en gaf deze niet weg (19-25).

Een herhaling van de eerdere wedstrijd dit seizoen leek in de maak.

Echter leek het spel van Servia in de vierde en de vijfde set nergens op. Weinig lukte, de passers kwamen niet onder de druk van de serverende tegenpartij uit. De beide sets gingen eenvoudig naar VC Wik (25-18 en 15-6).

Komende zaterdag is Servia vrij. Zaterdag 7 mei staat de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Om 16:30 wordt er tegen Inter Rijswijk heren 2 gespeeld.