Einde van een tijdperk!

In de week voor de laatste thuiszaterdag is duidelijk geworden dat heren 1, in de samenstelling zoals deze er nu is, volgend seizoen niet meer door zal gaan.

Michiel de Haan had reeds aangegeven te stoppen met volleybal. Saisun Kandiah en Rik Meuleman hebben aangegeven bij een andere club te gaan spelen (beiden hogerop). Voor de overige spelers geldt dat de afgelopen 2 seizoenen met corona, de onregelmatigheid en de vrijheid van het niet volleyballen, hebben geleid tot verschil van insteek richting een volgend seizoen. Een aantal heren wil liever 1 keer per week trainen en een niveautje lager is dan geen probleem. Een andere groep wil het liefst 2 x per week trainen en zo hoog mogelijk spelen.

Als we de plaats in de 1e divisie willen vasthouden is er grote aanwas van buiten de vereniging nodig. Naast het feit dat we dat niet perse als vereniging toejuichen is het ook zo dat deze aanwas niet voor het oprapen ligt. Binnen de vereniging is het voor jeugdspelers nog te vroeg om aan te haken op het niveau van de 1e of 2e divisie. Dit alles leidt ertoe dat heren 1 afgelopen donderdag heeft uitgesproken zich niet in te schrijven voor de nationale competitie. Een ieder zal nu voor zichzelf bepalen welke gevolgen dat heeft voor komend seizoen. 

Zaterdag 7 mei, is dan ook een bijzondere dag. Het team dat er nu staat speelt al jarenlang met elkaar in het eerste en is de afgelopen jaren gegroeid tot een 1e divisie waardig team. Een niveau dat niet eerder behaald is in Vianen. Het is niet alleen voor het team en voor Servia het einde van een tijdperk. Ook voor enkele spelers geldt dat dit voor hen persoonlijk het einde van een tijdperk is, omdat zij zullen besluiten te stoppen met volleyballen bij Servia. 

Tijdens de wedstrijd van heren 1 zal er door heren 1 getrakteerd worden op de tribunes. Op deze manier willen we alle trouwe supporters bedanken voor hun enthousiasme en support van de afgelopen jaren en voor het geschreeuw en gejuich bij de mooie wedstrijden die in Helsdingen gespeeld zijn. 

Jammer genoeg is het te kort dag om met allerlei feestelijkheden afscheid te nemen van spelers. Mogelijk geven we daar nog op een andere wijze invulling aan. 

Groet Johan,
voorzitter