Volleybaldingen.nl/Servia verliest van koploper

Zaterdag 9 april 2022 stond de wedstrijd tegen koploper Vives Heren 1 in IJsselstein op het programma. Deze tegenstander staat ruim aan kop van de 1e divisie. In het verleden waren het altijd mooie wedstrijden tussen deze teams.

Servia heren 1 had voor deze wedstrijd maar 7 fitte spelers ter beschikking. Voor coach Michiel de Ruijter was er weinig te wisselen.

De heren van Servia startte de 1e set scherp. Met veel enthousiasme en plezier werd het Vives moeilijk gemaakt. De hele set bleef het spannend. Op het einde van de set maakte Vives net het verschil en trok de set naar zich toe (25-23).

Voor Servia merkte dat er wat te halen was. Ook in de 2e set werd er een hoog niveau volleybal gespeeld. Jan Peter Kok was aanvallend en blokkerend lekker op dreef. Johan Beijen kwam erin voor de services en dat pakte goed uit. De set ging met 20-25 naar Servia.

Ook de 3e set bleef het verschil klein. Pas aan het einde van de set kwam Vives onder de druk van Servia uit en maakt het verschil en won de set (25-19).

In de 4e set begon Servia nog goed. Al direct stond er een voorsprong op de borden. Gedurende de set kwam Vives dichterbij en pakte de voorsprong. De set ging met 25-17 naar Vives.

Komende zaterdag 16 april mag Servia Heren 1 tegen de nummer 2 uit de competitie in Vianen aantreden.