Thuisoverwinning Volleybaldingen.nl / Servia Heren 1

Zaterdag 2 april stond de thuiswedstrijd tegen VC Wik Groot-Ammers Heren 1 op het programma. Voor trainer/coach Michiel de Ruijter een bekende ploeg, voordat hij naar Servia kwam heeft hij dit team gecoacht.

Aangezien er een aantal spelers bij Servia ontbreken heeft de coach keuze uit een beperkt aantal spelers.

In de eerste set startte Servia direct scherp. Hierdoor werd al snel een ruime voorsprong op de borden gezet. De setwinst kwam niet meer in gevaar (25-15).

De tweede set leek een kopie van de eerste set te worden. Tot een stand van 19-13 leek er niets aan de hand voor de mannen uit Vianen. VC Wik zette een tandje bij, Servia kwam niet onder de servicedruk van VC Wik uit en verloor alsnog de set (21-25).

De start van de derde set was erg slordig. Servia had een kleine voorsprong (9-7) terwijl ze zelf al 5x fout hadden geserveerd. Op de service van Yme Veenje werd het verschil gemaakt. De setwinst ging eenvoudig naar Servia (25-15).

Gedurende de vierde set bleven de verschillen beperkter. Uiteindelijk trok Servia de winst naar zich toe (25-21).

De winst (3-1) en daarmee de punten waren binnen voor Servia. Het vertoonde spel moet beter. Zeker aangezien er komende zaterdag in IJsselstein tegen de koploper Vives Heren 1 wordt gespeeld