Goede herstart na lange winterstop voor volleybaldingen.nl / Servia HS1

Op zaterdag 5 februari werd het seizoen voor de mannen van Servia herstart. Gelijk stond een verre reis naar Linne op het programma. Tegenstander Limac werd eerder in het seizoen in Vianen met 3-1 verslagen. Er werd niet met een volwaardige selectie afgereisd. Gelukkig was Martin Zwaan uit het tweede herenteam aangehaakt.

Op de kritieke spelverdelerspositie begon Pim Jenniskens aan de wedstrijd. De eerste set ging lang gelijk op. Boven de 20 punten wist Limac echter sterk de winst te verzilveren (25-21). Ondanks vele foutservices door beide teams, werden er in de tweede set ook een aantal service series neergelegd. Toch eindigde de set hetzelfde als de eerste set (25-21).

In de derde set werd de spelverdeling overgenomen door Martin Zwaan. De pass begon beter te lopen, waardoor de aanvallers beter in stelling gebracht konden worden. Ook de blokkering kreeg meer grip op de aanval van Limac. Dit eindigde in een sterke winst (15-25).

Servia was op jacht naar een vijfde set om toch nog de winst te pakken. Er werd een voorsprong opgebouwd van vijf punten. Limac kwam hier echter toch weer voorbij. Op de service van Vincent de Bie werden twee matchpoints van Limac weggespeeld en werd de set gewonnen (24-26). De vijfde set was een feit.

Vanaf het begin van de laatste set was het Servia die het spelbeeld bepaalde. De setwinst en de winst van de wedstrijd kwamen eigenlijk niet meer in gevaar (9-15). Volgende week mag Servia weer een thuiswedstrijd spelen in Helsdingen Sport & Cultuur. Zij spelen dan om 16:30 een uitdagende pot tegen Gemini Kangeroes HS1.