Update Servia 26 januari 2022

Beste volleyballers van Servia, 

Dinsdagavond zijn de versoepelingen kenbaar gemaakt. Inmiddels is er vanuit de Nevobo en Sportcentrum Helsdingen informatie gekomen over de praktische uitwerking hiervan. Hieronder alles op een rijtje: 

Maatregelen SPORTEN BINNEN 

  • Sporten binnen mag voor alle leeftijden en op ieder moment; 
  • Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht; 
  • Vanaf 18 jaar is een coronatoegangsbewijs (CTB) noodzakelijk; 
  • Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondkapje, maar deze mag af tijdens het sporten; 
  • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs; 
  • Wedstrijden na 22.00 uur zijn toegestaan, zonder publiek en horeca; 
  • De horecafunctie moet om 22:00 uur sluiten; 
  • Kleedkamers, toiletten en douches mogen open. Vanaf 13 jaar is ook hier het dragen van een mondkapje verplicht en vanaf 18 jaar 1,5 meter afstand; 

Regels voor publiek bij sport 
Tussen 05.00 uur en 22.00 uur mag publiek aanwezig zijn bij amateursport (wedstrijden en trainingen), professionele sportwedstrijden en topcompetities. Het publiek houdt zich aan de volgende regels: 

  • Het publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar; 
  • Mondkapje verplicht bij verplaatsing binnen; 

Herstart van de competitie
De Nevobo heeft aangegeven dat er per direct weer gestart mag worden met het spelen van competitiewedstrijden. Wel heb je als team de optie om de eerste week aan te geven dat je dit te vroeg vindt. Geef dit dan uiterlijk voor aanstaande vrijdag 10.00 uur door aan Cees de Groot via wedstrijd@servia.nl èn stuur ook een whatsappbericht naar Cees +316 52394992. 

Versoepeling invalregeling 
Vanuit de Nevobo is bekend gemaakt dat er soepeler omgegaan zal worden met het lenen van spelers. Doel is zoveel mogelijk wedstrijden door te kunnen laten gaan. Als extra bijlage sturen we de versoepelde regeling naar jullie door. Deze bijlage vind je hier. Doe hier vooral je voordeel mee! 

Toch afzeggen? 
Mocht je ondanks bovenstaande invalregeling toch echt geen team op de been krijgen, dan kun je dat uiterlijk elke week vrijdag om 10.00 uur doorgeven bij Cees. Hij zal dan de wedstrijd afzeggen en de tegenstanders inlichten. De wedstrijd moet vervolgens op een later moment alsnog ingepland worden. 

Afloop competitie 
Het is nog niet bekend op welke wijze de competitie afgerond zal worden. Op dit moment doet de Nevobo de uitvraag bij verenigingen of het mogelijk is om de competitie te verlengen. Mocht daar meer over bekend zijn dan horen jullie dat van ons. Voor nu eerst weer heel veel volleybalplezier en tot binnenkort! Er volgt op korte termijn (volgende week) ook een thuiswedstrijdenoverzicht voor deel 2 van het seizoen. 

Sportieve groet,

Bestuur Servia