Nipte thuisoverwinning voor Volleybaldingen.nl/Servia Heren 1

Op zaterdag 27 november 2021 stond de thuiswedstrijd tegen Skunk Heren 1 uit Veghel op het programma. Na de aankondigen van de nieuwe maatregelen in verband met corona zal het waarschijnlijk de laatste wedstrijd van 2021 worden.

Op de passer-loper positie begon Kelvin Wolken, voor de rest begonnen de gebruikelijke namen.

Over de 1e set kunnen we kort zijn. Geen enkel moment zaten de mannen van Servia in de set. Deze set werd kansloos verloren (19-25).

De 2e set werd beter gestart. Tijdens de set bleef het verschil minimaal. Aan het einde van de set trok Skunk een klein gaatje. Dat was voor coach Michiel de Ruijter de reden om Yme Veenje, Vincent de Bie en Sjoerd Hendriks in het veld te brengen. Allemaal waren ze vervolgens erg belangrijk. Vincent de Bie bracht een lastige service in. Sjoerd Hendriks pakte 2 belangrijke blokpunten. Hierdoor trok Servia de set alsnog naar zich toe (26-24).

De 3e set was weer snel bepaald. De start van Servia was slecht. Skunk begon scherp en had snel een flinke voorsprong. Skunk won deze set met 14-25.

Het beeld van de 4e set was weer totaal tegengesteld. Servia begon sterk. Al snel was er een voorsprong van 4 punten. Dit verschil bleef tot het einde van de set staan. Aan het einde van de set miste Servia aanvallend een aantal punten. Hierdoor trok Skunk de stand weer gelijk. In deze set was Rik Meuleman in het veld gekomen. Hij was belangrijk en scoorde het setpunt (26-24).

De 5e set stond Servia de hele set voor en werd winnend afgesloten (15-13). Een 3-2 overwinning was een feit.

Servia stijgt hierdoor naar de 5e positie in de 1e divisie.