Verlies voor volleybaldingen.nl / Servia HS1

Zaterdag 13 november mocht volleybaldingen.nl / Servia HS1 op bezoek bij Habithuis | RVV HS1. Een pittige tegenstanders die zichzelf aan de bovenkant van de ranglijst bevindt. De heren van Servia hebben bij eerdere ontmoetingen tegen de boeren van Katwijk al heel wat punten laten liggen. Des te meer reden om deze wedstrijd krachtig te beginnen.

En fel beginnen werd er gedaan! Dezelfde basis werd opgesteld als de vorige wedstrijd tegen BPA VTC Woerden HS1. Michiel de Ruijter had een duidelijk plan voor de service neergelegd en met name Saisun Kandiah stond de service van de tegenstander uitstekend te ontvangen. Ondanks het atletische vermogen van RVV, hun hoge blokkering en duidelijk aanwezige aanvalsrkacht, bleef het spannend tot halverwege de set.

Rond 15-15 werd een gaatje geslagen door de mannen van Servia met goed aanvallend spel van Johan Beijen en Michiel de Haan. Dit gat werd tot het eind van de set niet meer weg is gegeven (18-25).

In het begin van de tweede set leek het kaarsje even uit. Er werd gelijk een achterstand opgelopen en deze hebben de heren van Servia nooit meer in kunnen halen (25-17).

In de derde set bleek de aanhoudende servicedruk toch teveel te worden voor de passlijn van Servia. De pass bleef wat hangen en de aanvallers konden hierdoor niet meer langs het torenhoge blok van RVV komen. Een duidelijk verlies in deze set (25-16), maar kansen voor een vijfde set lagen nog open.

Tussen de derde set en de vierde set werd deze potentiële vijfde set ook zeker nog eens aangehaald. Echter kreeg Servia direct een duidelijke serviceserie om de oren. Binnen no-time stond een tussenstand van 6-1 op de telborden. Er wordt lang geknokt om deze achterstand in te halen, maar de tussenstand is uiteindelijk 15-24.

Door bijzonder goede service van Wayne Hol en sterk spel van Johan Beijen worden de mannen van RVV toch nog even zenuwachtig gemaakt, maar de achterstand was te groot (25-22).

Het mag duidelijk zijn dat Habithuis | RVV HS1 niet voor niks zo hoog op de ranglijst staat. De mannen van Servia hebben toch netjes een puntje weten over te houden aan deze wedstrijd.

Volgend weekend wordt er niet gespeeld door volleybaldingen.nl / Servia HS1, maar op 27 oktober wordt in Helsdingen Sport & Cultuur aangetreden tegen Skunk HS1.