3e overwinning op een rij voor Servia Heren 1

Op zaterdag 16 oktober 2021 stond de thuiswedstrijd tegen Numidia/Vc Limac heren 2 uit Linne op het programma. Volleybaldingen.nl/Servia heren 1 stond vooraf als 7e in het klassement, de tegenstander stond op plek 9. Een directe concurrent dus.

De afgelopen weken had Servia last van een aantal blessures. Inmiddels is iedereen weer inzetbaar.

De wedstrijd werd gestart met de opstelling waarmee vorige week werd gewonnen. Limac begon beter aan de wedstrijd dan Servia. Gedurende de set kwam Servia langszij. Onder meer door goed aanvallend spel van Michiel de Haan. Servia won uiteindelijk redelijk eenvoudig de set (25-22).

De tweede set was vanaf het begin voor Servia. Als snel stond Servia een aantal punten voor en dat werd niet meer weggegeven. Deze set was Rik Meuleman belangrijk voor zijn team (25-18).

De derde set had een heel ander beeld. Vanaf de start stonden de mannen van Servia op achterstand. Er waren genoeg kansen maar ze kwamen er aanvallend niet doorheen. De set werd gewonnen door de gasten (22-25).

Gebrand op een goed resultaat en een klein beetje geholpen door de scheidsrechters ging het in de vierde set weer de goede kant op. Er werd een gaatje geslagen en niet meer weggegeven (25-22). Een 3-1 overwinning stond op de borden.

Komende zaterdag speelt Servia wederom in Vianen. Er wordt in de nationale beker een 3-kamp gespeeld tegen een team uit de topdivisie en de 2e divisie. De wedstrijden staan om 13:00 en 16:30 op het programma.