Heren 1 wint van Volley Zuid

Zaterdag 2 oktober speelde Servia Heren 1 weer een thuiswedstrijd. Dit keer kwam het onbekende Volley Zuid uit Rotterdam langs.

De start opstelling was gewijzigd door een aantal blessures. Hierdoor begon Yme Veenje op de passer-loper positie. De start van de wedstrijd was voor Volley Zuid. Al snel stond Servia een aantal punten achter. Het lukte niet om het gat te dichten. De eerste set ging daardoor naar Volley Zuid (23-25).

Tussen de sets sprak coach Michiel de Ruijter zijn team ernstig toe omdat hij niet tevreden was over het vertoonde spel. De tweede set werd veel beter gestart. Op de midden positie werd er naar hartelust gescoord door Jan Peter Kok en Lars Oostrom. Aan het einde van de set werd het nog heel even spannend maar Servia maakte het professioneel af (25-23).

De derde set leek erg op de tweede set. Wederom werd er door de midden aanvallers veel gescoord. De set werd ook weer winnend afgesloten door Servia (25-22).De vierde set stond Servia minder goed te spelen. Er gingen een aantal zaken mis en Volley Zuid trok aan het langste eind (22-25).

Een vijfde set moest uitkomst geven wie de winnaar van de wedstrijd werd. De start was niet voor Servia. Gedurende de set kwamen de mannen van Servia steeds dichterbij. Vooral door goed aanvallend spel van Vincent de Bie. De wedstrijd werd bepaald door wederom een bal over midden en de wedstrijd was voor Servia (15-12). Een 3-2 overwinning was een feit, Jan Peter Kok was met 27 punten de gevierde man.

Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Er wordt in Den Dungen gespeeld bij Donki Shot heren 2.