Servia Heren 1 zet zegereeks door

Afgelopen zaterdag stond er weer een thuiswedstrijd voor de mannen uit Vianen op het programma. De tegenstander was PDK Huizen Heren 1. In een spannende wedstrijd met veel strijd werd er gewonnen met 3-2 door de mannen van Servia. De man van de wedstrijd was Johan Beijen. Hij scoorde 28 punten.

De start van de wedstrijd is voor de gasten. Huizen scoort veel en het Servia komt niet in het spel. Met een achterstand van 18-11 lijkt de eerste set verloren. Een servicereeks van Jan Peter Kok brengt Servia weer terug in de set en deze wordt alsnog winnend afgesloten (25-23).

In de tweede en derde set wordt scherp gestart. Alleen door te veel persoonlijke fouten van de kant van Servia worden deze sets niet gewonnen (23-25, 22-25).

Het begin van de vierde set is voor Huizen. Servia komt gedurende de set steeds beter in het eigen spel. Sjoerd Hendriks staat aan het net scherp te blokkeren en aan te vallen. Aan het einde van de set maken de gasten een paar fouten en trekt Servia de set binnen (25-22).

De vijfde set moet uitkomst brengen wie de winnaar gaat worden. De gehele set is Servia de bovenliggende partij. Wayne Hol maakt met zes services en een prachtige doortikbal het verschil. Huizen komt er niet meer aan te pas en Servia pakt de overwinning (15-9).

De volgende wedstrijd staat zaterdag 10 november in Nieuwegein op het programma. Er wordt dan om 15.00u gespeeld tegen NVC.